15.05. do 19.05.2023
Teden slovenskih narodnih jedi
ZAJTRK | DOP. MALICA | KOSILO | POP. MALICA | |
PONEDELJEK | I. mlečni močnik-1a,3,7 II. črni kruh*-1a, maslo-7, akacijev med, čaj | sadni krožnik | Prežganka z jajčkom-1a,3. telečja pečenka, pražen krompir, zelena solata | Naravni kefir*-7, kraljeva štručka-1a |
TOREK | Mlečni zdrob z lešnikovim posipom-1a,7,8b, borovnice | sadni krožnik | Ričet s prekajeno šunko, rezina kruha-1a, domače palačinke z marelično marmelado-1a,3,7 | Jabolko, žemlja*-1a |
SREDA | I. mlečna ribana kaša-1a,3,7 II. polbeli hleb-1a, rezina sira, paradižnik. Čaj | sadni krožnik | Otroška pečenica (I. hrenovka), dušeno kislo zelje, krompirjev matevž-7, kompot iz suhega sadja | Sadni »smoothie«, pirina štručka-1ae |
ČETRTEK | I. mlečni riž-7 II. polbeli kruh-1a, pečena jajčka-3, korenček, čaj | sadni krožnik | Zelenjavna juha, golaž iz junjetine, domača koruzna polenta, zelena solata | Jagode, ajdov kruh z orehi-1a,8c |
PETEK | I. mlečni pirin zdrob*-1e,7 II. črna bombeta-1a, domača suha salama, sveža paprika, čaj | sadni krožnik | Mesno zelenjavna obara, ajdovi žganci-1a, narastek iz prosene kaše-3,7 | Kislo mleko-7, jabolčni krhlji |
Kuhinja si pridržuje pravico do spremembe jedilnika.
Živila označena z zvezdico so ekološkega izvora.
Jedi lahko vsebujejo snovi ali proizvode, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost – Uredba EU št. 1169/2011V skladu z zahtevami o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom, Uradni list. RS št. 6/2014.Seznam alergenov je objavljen na oglasnih deskah vrtca. Kruh in pekovsko pecivo lahko vsebuje sledi: mleka, jajc, soje, oreščkov in sezama